dissabte, 22 de gener del 2011

El millor treball

No és fàcil triar un treball d'entre tres en el que has posat tota la teva atenció i dedicació.

El documental de Mònica, un món a la mà i el llibre Quiet són un clar exemple d'autosuperació, de com anar endavant amb l'ajuda de la família i dels amics, encara que les situacions de la vida no t'animin a fer-ho. Amb l'exemple d'aquests dos casos podem aplicar qualsevol problema o conflicte que ens pugui sorgir, de qualsevol tipus, sempre és pot elegir entre dos camins davant in d'aquests: quedar-te allí, enfadat, no acceptant la nova situació que, al cap i a la fi, forma part del teu recorregut; o bé seguir avançant, amb obstacles però sense aturar-te, recolzan-te en els altres. Aquesta segona opció no és evitar el problema sinó enfrontar-se a ell. Quan una situació difícil o diferent a la que estàs acostumat s'apareix, no has de deixar de fer les coses (activitats, rutines, viatges, jornades,...) que feies abans perquè això, al final, t'estressarà i t'amoïnarà no poder fer-ho; has de continuar fent el mateix però d'una altra manera, amb una altra filosofia.

El documental de Pensant en els altres és una mica diferent encara que relacionat estretament: el professor vol que els alumnes aprenguin a ser feliços i per aconseguir això s'ha de pensar en els altres, treballar l'empatia i les emocions. És un documental que cada vegada que el veig, em fixo en algun aspecte nou perquè té molts factors i punts importants.

Doncs bé, no puc escollir un perquè tots m'agraden i pens que són cabdals però potser el treball de Pensant en els altres és amb el que més he reflexionat i el que pens és la base dels altres, perquè és treballar la felicitat abans que altres continguts curriculars que ens pareixen essencials a l' hora d'ensenyar, cosa que ara s'està començant a replantejar aquí a Espanya. Crec que tenint present aquest treball i documental podem modificar la nostra conducta i la nostra manera de pensar, la nostra manera de veure i entendre l'educació i d'aquesta manera, crear una escola inclusiva on tots els infants tenguin cabuda, ja que tots els infants són especials.

He trobat un ppt a Internet (
http://sites.google.com/site/recursosnee/valoracio-accio-docent) que m'agradaria posar, sobre les diferents formes d'ensenyar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada